Hegedűs Zoltán építész
„Több mint tervező”

HU
ENG

Helyszíni szemle

Kezdje építkezése tervezését a helyszínnel!

A helyszín kiválasztása az adott építkezés elkezdéséhez elsődleges szempont. Egy jó adottságokkal bíró helyszín az alapja lehet épülete tervezésének, az építkezés szervezésének. Mielőtt belevágna a tényleges építési munkálatokba, kérje műszaki ellenőr segítségét a helyszín vizsgálatára!

A helyszín felmérése nagyon fontos eleme az egész építkezés folyamatának, hiszen innen indul ki a tervezés. Helyszíni szemle nélkül nem lehet előre látni az esetleges akadályokat egyes ötletek kivitelezésénél. A helyszín ellenőrzése a hatályban lévő jogszabályok betartásának szempontjából is fontos, hiszen ha a helyszínen műemlékvédelmi terület van, esetleg régészeti lelőhelyet találnak, azonnal le kell állítani az építkezést és várni a következő engedélyek kiadására! A műszaki ellenőr feladata ezek feltérképezése, elbírálása.

Ne bízza a helyszín szemlézését hozzá nem értőre, mert az építkezés pontos megtervezése nélkül otthona nem épülhet fel! Ha Ön sem szeretne nem várt akadályokba ütközni építkezése folyamatában, keressen fel és tekintsük meg együtt a kiválasztott helyszínt!