Hegedűs Zoltán építész
„Több mint tervező”

HU
ENG

Tanácsadás

Építési tanácsadásra van szüksége?

építés szervezésSajnos manapság egyre több olyan ember kerül az építőiparba, akinek nem ott lenne a helye. A hiányos ismeretek, a korszerű technológiák figyelmen kívül hagyása vagy akár a nagy sietség bizony súlyos összegektől szabadíthatja meg Önt. Nem beszélve a később bekövetkező, szakszerűtlen kivitelezés miatti károkról.

Ha valaki új otthona felépítésébe vág, az minden esetben egy hosszú távú befektetést jelent. Ezért érdemes kikérni egy szakértő véleményét és építési tanácsadást kérni bizonyos, Önt érdeklő kérdésekben, hiszen így nyugodtabban vághat bele az építkezésbe és rengeteg pénzt megtakaríthat egy-egy jó tanács megfogadásával.

Az általam nyújtott tanácsadás előnye, hogy nem kell igénybe vennie szolgáltatásaimat ahhoz, hogy tanácsot kérjen. Emellett én függetlenül az építőipari szereplőktől, objektíven tudok segíteni Önnek építészeti kérdésekben.

Ha nem szeretne kínos és sok pénzt elnyelő meglepetéseket az építkezés során, vegye igénybe a személyes építési tanácsadást!


Milyen feladatokból áll az építészeti tervezés?

Ha eddig nem tudja, mikor lehet felkeresni egy építészeti tervezőt, most elárulom Önnek!

építészeti tervezésTermészetesen a mindenki által ismert tervezési feladatok maximális ellátását biztosítom, azonban ennél sokkal többet nyújthat egy képzett építészmérnök.

Akár már a telek megvétele előtt felveheti velem a kapcsolatot, hiszen szakmai szemmel tudok tanácsot adni a telek megvásárlása mellett vagy épp ellen. Ha azonban nincs szüksége új házra, csupán átalakításra, hozzáépítésre, beépítésre van szükség, abban is tud segíteni az építészeti tervezés szolgáltatás.

Amennyiben bármilyen tanácsra van szüksége az építéssel kapcsolatban, akkor is állok rendelkezésére. A tervezés során számos hasznos tanáccsal, ötlettel is ellátom, amelyek sokéves tapasztalaton alapulnak. Így Ön szélesebb látókörrel fog rendelkezni, ami biztosítja, hogy álmai háza felépülhessen. Ezt akár látványterv készítésével is támogatom, amennyiben igényt tart rá.

Ha nem szeretne ráfizetni az építkezésre, keressen profi építészeti tervezőt, keressen engem, Hegedűs Zoltán, építészmérnököt!


Ki milyen feladatot lát el az építés szervezésben?

Az alábbiakból megtudhatja, hogy az építkezés kivitelezésénél kik a kulcsfontosságú személyek és milyen jogosultságokkal rendelkeznek a felsorolt szakemberek.

 • Építtető: A beruházás kivitelezéséhez szükséges engedélyekkel kapcsolatos teendőket látja el.
 • Tervező: Elkészíti az építési terveket az építtető, vagy helyettese megbízásából.
 • Tervellenőr: A tervező munkáját ellenőrzi az előírásokban foglalt esetekben.
 • Beruházást lebonyolító személy: Az építtető megbízottja. Szervez, megteszi a szükséges előkészületeket, valamint szervezi a lebonyolítást is.
 • Vállalkozó, kivitelező: Lehet jogi- vagy természetes személy. Az építtető vagy megbízottja velük köt szerződést a kivitelezési munkálatok elvégzésére.
 • Felelős műszakvezető: A vállalkozók felelős műszaki vezető nélkül nem végezhetnek kivitelezési tevékenységet.
 • Építési műszaki ellenőr: Rá akkor van szükség, ha több vállalkozó dolgozik a projekten, vagy ha a beruházásra a közbeszerzési törvény vonatkozik.
 • Tervezői művezető: Szintén egy tervező, akivel az építtető elvégeztetheti a tervezői művezető feladatait.

Az építés szervezés komplex és bonyolult feladat, ezért mindig forduljon szakemberekhez!

Ha profikra bízná az építkezést, keressen bizalommal!


Milyen a jó tervezés?

Mindössze négy pontban össze lehet foglalni, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie a ház tervezésének. Természetesen maga a folyamat és a részletek kidolgozása magas fokú szakértelmet kíván, amelyet legjobban egy építészeti tervező tud megvalósítani.

tanácsadás

 1. Megjelenés: Az elsődleges szempont az építtető számára, hogy a ház mind kívülről, mind belülről megfeleljen az esztétikai igényeknek. Ezáltal harmonikus és egységes miliő teremthető. Az építészeti tervező ötletekkel segítheti, amelyek által még jobban fog tetszeni a ház a tulajdonosának.
 2. Térszervezés: Ez szorosan kapcsolódik a megjelenéshez, hiszen a különböző helyiségek elosztása is hozzátesz az enteriőrhöz. Itt figyelembe kell venni az egyéni igényeket és a funkcionalitást egyaránt.
 3. Műszaki megoldások: Egy házat nem csupán 1-2 évtizedre, hanem generációkra építünk, ezért fontos úgy tervezni a házat, hogy az évtizedek múltán is képes legyen megőrizni értékét. Így nagyobb beruházások nélkül lehet majd élvezni a komfortot, mialatt az ingatlan értékálló marad.
 4. Tervek tartalma: Ha az építészeti terv nem tartalmaz aprólékos információkat mindenről, annak a kivitelezés látja kárát. A kívánt megoldások ugyan látszólag megfelelőek lesznek, azonban minőségileg kifogásolható végeredményt kapunk, ami nem lesz tartós.

Amennyiben profi építészeti tervezőt bízna meg otthona megtervezésével, forduljon hozzám bizalommal!


Milyen feladatokat lát el a műszaki ellenőr?

Ahhoz, hogy valaki minősített műszaki ellenőr lehessen, építési műszaki ellenőri vizsga meglétére, büntetlen előéletre és a névjegyzékbe való bekerülésre van szükség. Ha ezek bármelyike hiányzik, az illető nem minősül hivatalos műszaki ellenőrnek.

A műszaki ellenőr a megrendelő jogilag megbízott képviseletének minősül, alapvető feladatai közé tartozik az építési munkák ellenőrzése és annak szakszerű biztosítása. A műszaki ellenőr az építési engedélyek és tervdokumentációk alapján ellenőrzi a munkálatokat és azt is, hogy megfelelően végzik-e a környezeti, talajmechanikai és egyéb vizsgálatokat. Továbbá a műszaki ellenőr az építési naplót, a jegyzőkönyvet is folyamatosan ellenőrzi, illetve a határidőkért és a hatósági engedélyek megszerzéséért is ő a felelős. Amennyiben a munkálatok megkívánják, módosításokat javasolhat a tervvel kapcsolatban, ha gazdságosággi okokból relevánsnak tartja. Az építés legvégén a műszaki ellenőr feladata az átadás-átvétel lebonyítlása is.

Több éves szakmai tapasztalat áll mögöttem és az építési hibák kiszűrése mellett segítek az építtetőknek érdekeik érvényesítésében is! Forduljon hozzám bizalommal!

 

Milyen folyamatai vannak az épülettervezésnek?

Az épülettervezésnek számos fontos lépése van, melyeket egy szakképzett építésznek minden esetben követnie kell. Ahhoz, hogy biztonságos, a megrendelőnek megfelelő és a hivatalos szervek által is elfogadható épület készülhessen, rengeteg ponton meg kell felelni az elvárásoknak, szabályoknak és rendeleteknek.

Az első ilyen lépés a helyszíni szemle, azaz a tervezési helyszín elemzése modellen keresztül. Miután a helyszínanalízis elkészült, az épülettervezés következő szakasza a tömegkialakítás, formálás és ezek kapcsolatának megállapítása a helyszínnel. Ezt követően alaprajzokat, metszeteket és egyéb terveket készít a tervező. Minden lépésről pontos dokumentáció készül, így az épülettervezés minden pontja nyomon követhető lesz, illetve a végső tervekről 3D-s látványtervet is alkalmaznak, hogy a legapróbb részletig bemutatható legyen az épület. 

Azonban nem csak épülettervezéssel, hanem műszaki ellenőrzéssel, illetve építés szervezéssel is foglalkozom. Segítek az építési munkálatok megszervezésében, és a már elkészült épületet műszaki ellenőrzés alá is vetem!

Jelszavam a minőség és megbízhatóság! Bátran forduljon hozzám!

 

Építési hibák

Az építési hibák napjainkban sajnos igen sokszínűek lehetnek, melyek adódhatnak a megbízó hibájából, például pénzügyi szempontból való döntések vagy rossz tájékoztatás esetén, illetve a kivitelező hibájából is, például nem megfelelő anyagok használata, hibás építési szakkivitelezés, időpontcsúszások miatt. Azonban a megfelelő műszaki ellenőrzésekkel és a szaktanácsadások során ezek a hibaforrások elkerülhetővé válnak.

Gyakori vázszerkezeti hibák:

 • Alapozás
 • Falazás
 • Burkolás
 • Hőszigetelő rendszer
 • Vízszigetelés
 • Nyílászárók
 • Tető- és födémszerkezet kivitelezése
 • Fóliázás és párazárás
 • Gépészet
 • Rossz minőségű anyagok beépítése

Abban az esetben, ha a megbízó tudja, mit szeretne és tisztában van a lehetőségeivel, valamint a jogszabályokkal, a megfelelő minőségű építkezés a kivitelező feladata, hibátlan alapanyagokból, megfelelően időzített szakipari munkákkal, az előírások betartása mellett.

Ha Önnek is fontos a jó minőség, forduljon hozzám bizalommal és szaktanácsadásokkal, illetve műszaki ellenőrzésekkel, valamint a sok éves tervezési tapasztalatommal készséggel állok rendelkezésére!

További információkért és bővebb tájékoztatásért keressen elérhetőségeimen!

 

 

 

 

 

Milyen esetben kötelező építési műszaki ellenőrt alkalmazni?

Az építkezések folyamán adódnak bizonyos esetek, melyek során építési műszaki ellenőrt kell alkalmazni a hatályos jogszabályoknak megfelelően. Ezeknek az elmulasztása súlyos jogi következményeket vonhatnak maguk után.

Építési műszaki ellenőrt alkalmazni akkor kötelező, ha az építési engedély külön jogszabályhoz kötött:

 • Ha öbb fővállalkozó kivitelező végzi az építőipari munkálatok kivitelezését.
 • Amennyiben az építési beruházás a Kbt. hatálya alá tartozik.
 • Ha nemzetgazdasági szempontból kiemelt szerepet lát el az építkezés kivitelezése.
 • Amennyiben műemlékvédelem alatt álló építményt érint az építőipari tevékenység.

Ezekben a kötelező esetekben az építési műszaki ellenőr feladatkörébe tartozik, hogy elősegítse az építőipari tevékenységek zavartalan folyamatát, ellenőrizze a jogszabályok, hatósági előírások, szerződések és szabványok betartását. Azonban jó tudni, hogy az építési műszaki ellenőr műszaki szakértői, kivitelezési, anyagbeszállítói, és felelős műszaki vezetői tevékenységi kört nem láthat el.

További információkért és bővebb tájékoztatásért forduljon hozzám bizalommal és készséggel állok rendelkezésére!

 

Tervezze meg tudatosan építkezését!

Az építkezés hosszú és gyakran sok buktatóval járó folyamat, főleg azok számára, akik szakmailag nem értenek az egyes részfeladatokhoz. Mindannyian a tökéletességre törekszünk, különösen akkor, ha az épülő családi házunkról van szó. Érdemes mindent alaposan eltervezni, hogy később ne érjenek meglepetések bennünket az építkezés során. Ha szakmai segítségre van szüksége, keressen fel műszaki ellenőrzésre, hogy jobban megérthesse, és előre tervezhesse a részfolyamatokat építkezése során!

Az az optimális, ha a műszaki ellenőr már az első tervek elkészítésénél, felülvizsgálatánál jelen van a munkafolyamatban. Ilyenkor még több lehetőség van korrigálni az esetleges hibákat, melyeket a műszaki ellenőr szakmai hozzáértésével szinte azonnal észrevesz.

A műszaki ellenőrzés során már a korai szakaszban kiderülhetnek a tervrajzok hiányosságai, esetleges hibái. A műszaki ellenőr már az elején felhívhatja a kivitelezők figyelmét arra, hogy egyes elemek nem megvalósíthatóak, esetleg javasolhat praktikusabb megoldásokat.

Fontos tudnia, hogy a műszaki ellenőr az Ön megbízásában jár el, az Ön érdekeit képviseli, és szakmai tudásával segíti az építkezés folyamatát. Ha Ön is szeretné, hogy minden folyamat nyomon követhető legyen, keressen fel!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tanácsok építkezőknek

Építkezésbe fogni mindig nagy kihívást jelent, rengeteg szervezéssel, anyagi befektetéssel, és idegeskedéssel jár. Azonban, mint minden nagy horderejű, szervezéssel járó dolognak, ennek is ki lehet küszöbölni a buktatóit egy kis odafigyeléssel. Fogadjon meg néhány tanácsot, mielőtt belekezd az építkezésbe és meglátja, sokkal gördülékenyebben fognak menni a dolgok.

Először is, mielőtt bármihez hozzáfogna, találja meg a saját műszaki ellenőrét. Egy jó műszaki ellenőr segít Önnek időt és pénzt spórolni és felügyeli, hogy minden rendben menjen.

A második lépés a szakavatott építésztervező megbízása, aki egy jól felépített tervezési programot képes összeállítani. Ebből következik a jó vázlatterv elkészítése, ami aztán az épület létrehozásának képezi majd az alapját és útmutatóját.

Az sem hátrány, ha olyan építészt és műszaki ellenőrt választ, akik képesek eligazodni a jogszabályok, engedélyek területén is.

Fogadja meg tanácsainkat és tegye egyszerűbbé az építkezés folyamatát!

 

Az építészeti tervezés során együttműködő szakágak

Az építészeti tervezés folyamata összetett és komoly szaktudást igénylő művelet, amely során a minden igényt maximálisan kielégítő végeredmény érdekében szükséges különböző szakágak képviselőit bevonni:

 • Szerkezettervező szakember (statikus): Az épületek tartószerkezetének, szerkezeti rendszerének tervezéséért felelős.
 • Épületgépészeti mérnök: Az elsődleges feladatai közé tartozik az épület működéséhez szükséges rendszerek megtervezése, pl.: víz és csatornázási hálózat, fűtéshálózat, szellőző és légkondicionáló rendszerek tervezése, stb.
 • Épületvillamossági mérnök: Az épület elektromos hálózatáért és berendezéseiért, az energiaellátás, valamint a gyengeáramú rendszerek tervezéséért felelős szakember.
 • Belsőépítész: A belső terek tervezéséért, valamint gyakran lakberendező és látványtervező együttműködésével egészen a berendezési tárgyak tervezéséig történő munkafolyamatokért felelős.

Amennyiben megbízható és minden személyes igényre kiterjedő, precíz építészeti tervezési szolgáltatásra van szüksége, keressen bizalommal elérhetőségeimen és sok éves tapasztalatommal állok mindenben a rendelkezésére!

 

 

 

 

 

 

 

Építészeti tervezéshez tartozó épületgépészeti tervezőfolyamatok

A funkcionálisan jól működő és gazdaságosan fenntartható épületek tervezése és kivitelezése során az építészeti tervezés mellett az épületgépészeti tervezések is kiemelkedően fontos szerepet töltenek be.

Az épületgépészeti tervezőfolyamatok szorosan kapcsolódnak az építészeti tervező megoldásokhoz, melyek mind kialakításban, mind működtetésben összefüggnek, melynek következtében kényelmes és költséghatékony épületek szolgálják a tulajdonosok igényeit.

Az épületgépészeti tervezés területei:

 • Csatornázás
 • Vízellátás
 • Gázellátás
 • Légtechnikai, szellőző és klíma rendszerek
 • Zajcsökkentés
 • Fűtési rendszer
 • Egyéb lehetőségek

Válassza a profikat! Megbízható és funkcionálisan maximálisan megfelelő építészeti és épületgépészeti tervezésért tekintse meg weboldalunk bővebb információit, valamint egyéb tájékoztatásért, tanácsadásért és egyéni kéréseivel keressen bizalommal elérhetőségeinken és készséggel állunk mindenben a rendelkezésére!

A műszaki ellenőr szerepe az építkezés résztvevői szempontjából

Az építkezések mindig összetett és hosszadalmas munkafolyamatok egységéből állnak össze, amely során a leendő ingatlantulajdonos számos esetben igényli profi szakember segítségét, azaz a műszaki ellenőr által biztosított hatékony szolgáltatásokat, aki a különböző résztvevők között kommunikál és ellenőzi a szükséges folyamatokat.

A műszaki ellenőr szerepe:

 • A megbízó felé: Segítséget nyújt a kivitelezők kiválasztása során, segít a gazdaságos kivitelezésben és az anyagiak megtakarításában, képviseli a megbízót a szükséges fórumokon, elszámolásokon, építési és kivitelezési napló vezetése, stb.
 • Az építési vállalkozó felé: Ellenőrzi az anyagok mennyiségét és minőségét, a munkafolyamatokat és a határidők betartásával kapcsolatos feladatokat, technológiai folyamatok ellenőrzése, stb.
 • Szakszervek felé: A szükséges engedélyek és tervek ellenőrzése és kommunikálás, stb.

Válasszon megbízható és komplex megoldást építkezése során és vegye igénybe műszaki ellenőri szolgáltatásaimat, melyekről bővebb információkért keressen bizalommal elérhetőségeimen és készséggel állok rendelkezésére, hogy otthona olyan lehessen, amilyet megálmodott!

 

 

 

 

 

 

A műszaki ellenőr szerepe az egyes épületkategóriák szempontjából

A műszaki ellenőr, mint a megrendelő megbízott jogi képviselője, épületkategóriánként más-más feladatkörök ellátásáért és folyamatellenőrzéséért felelős:

 • Épület szakirány: Funkciótól és szerkezeti kivitelezéstől függetlenül épülő, bontás és felújítás alatt álló épületek folyamatainak ellenőrzése, az építési tervek és számítási tervek ellenőrzése, valamint a megbízó érdekeinek képviselete.
 • Mélyépítés és mélyépítési műtárgyak szakirány: A kategórián belüli, azaz szerkezetileg és funkció szerint is a telekhatáron belüli mélyépítési (például szennyvíztárolás, vízelvezetés, stb.) föld- és tereprendezési, továbbá a felszíni vízelvezetési munkafolyamatok ellenőrzése.
 • Építmény- és épületgépészet szakirány: A különböző szakirányokba sorolható építmények fűtési-hűtési, emelőszerkezeti, szellőzési, továbbá a csatornázással és víz-, gázellátással kapcsolatos munkafolyamatok ellenőrzése.
 • Építmény- és épületvillamosság szakirány: A különböző szakirányokba sorolható építmények világítási- és erőátviteli hálózatának szerelésének és épületfelügyeleti rendszerek szerelésének ellenőrzése

Műszaki ellenőrzéssel és megbízható szolgáltatásokkal kapcsolatos további információkért tekintse meg weboldalam bővebb információit, valamint forduljon hozzám bizalommal elérhetőségeimen!

A műszaki ellenőrzés elmulasztása

A különböző célú építkezés hosszadalmas és összetett folyamatai során számos előírásnak és szabálynak kell megfelelni, mind funkcionális mind formális szempontból, melyek a megbízó és a kivitelező érdekeit is szolgálják.

Az egyes előírásoknak megfelelően a műszaki ellenőrzés folyamatai megkerülhetetlenek, amely elsősorban az építtető szempontjából előnyös, hiszen a kivitelezővel szemben a műszaki ellenőr képviseli a laikus megbízókat, azonban sokan ezt figyelmen kívül hagyják.

Egyes esetekben természetesen nem kötelező a műszaki ellenőr megbízása, azonban ha mégis, és a műszaki ellenőrzés elmulasztásra kerül, súlyos és anyagilag igencsak megterhelő következményeket vonhat maga után az építésfelügyeleti bíróság szankciói szerint. Az építkezések megkezdése során érdemes minden előírásról és követelményről tájékozódni, valamint a megfelelő jogosultsággal rendelkező, megbízható műszaki ellenőr szolgáltatásait igénybe venni!

Sok éves tapasztalattal és számos elégedett ügyféllel a hátam mögött vállalok teljes körű segítségnyújtást műszaki ellenőrzési megbízásokkal kapcsolatban. Tekintse meg weboldalam bővebb információit, valamint forduljon hozzám bizalommal elérhetőségeimen és mindenben készséggel álok rendelkezésére!

 

 

 

 

 

 

Mit kell tudnia a hozzáértő műszaki ellenőrnek?

Szeretné olyan szakemberekre bízni építkezését, akiknek a keze alatt minden munkafolyamat gördülékenyen megy? Mi tudjuk mi a dolgunk és azt is, mitől lesz valaki jó műszaki ellenőr.

A jó műszaki ellenőr nem csak tanult, de felkészült és gyakorlott is. Mit jelent ez? Az elsajátított ismereteket alkalmazza, használja és ismeri a munkájához szükséges technológiákat, mint például távolságmérőt, energia-és nyomatékmérőt.

A műszaki ellenőr otthon van az építészeti, mérnöki fogalmakban, de a tervezési és vevőszolgálati ismeretekben, elektronikában, matematikában és üzleti menedzsmentben is.

Szociális érzékenységgel, kritikus gondolkodásmóddal és fejlett problémamegoldó képességgel bír. Jól kommunikál, lendületes és eredményes. Az általunk levezetett műszaki ellenőrzések során mindezek a készségek és tulajdonságok ötvöződnek munkatársainkban.

Válasszon minket és garantáljuk, hogy építkezésén a tervezéstől az utolsó szög beveréséig minden szabályosan, tempósan és összehangoltan fog lezajlani! Műszaki ellenőrzéssel kapcsolatos kérdéseivel bátran forduljon hozzánk!

 

Műszaki ellenőrzés – A felülvizsgálat lépései

Kíváncsi rá, milyen szempontok alapján dől el a beavatkozások és javítások mértéke? Szeretné tudni, milyen lépésekből áll egy felülvizsgálat műszaki ellenőrzéskor? A következőkben röviden pontokba szedtük a tudnivalókat:

 1. Első lépésként felkészülünk a felülvizsgálatra:
 • A felülvizsgálásra váró épületen vagy területen már elvégzett folyamatok, tevékenységek érvényes papírjainak beszerzése.
 • Már elvégzett vizsgálatokkor készült feljegyzések beszerzése.
 • Minden egyéb az épülethez vagy a területhez tartozó dokumentumok tanulmányozása és megismerése.
 1. Elkészítjük az ellenőrző listát, mely tartalmazza a következőket:
 • Lényeges információk, melyeket észben kell tartanunk
 • Ellenőrizendő pontok
 • Teendők listája
 • Felmerülő kérdések és azok tisztázása
 • A folyamat közben felmerülő további kérdések és tisztázandó körülmények 
 1. Adatok és tények összegyűjtése
 2. Jelentések, javítások és változtatások eszközölése

Amennyiben tapasztalt és magasan képzett szakembert keres műszaki ellenőrzés céljából, a legjobb helyen jár! Tájékozódjon weboldalunkon a részletekért, vagy keressen elérhetőségeinken bizalommal!

 

 

 

 

 

 

Mi a műszaki ellenőr tevékenységköre?

A műszaki ellenőr feladata lényegében az, hogy elérje, hogy az építtető, beruházó zsebében minél több pénz maradjon, ugyanakkor az építési tervek az előírtaknak megfelelően megvalósulhassanak a legkiválóbb minőségben. Ez a munka az építkezés során folyamatos figyelmet és szaktudást igényel az ellenőr részéről.

Miket is tesz konkréten a műszaki ellenőr a beruházás eredményessége érdekében?

 • A műszaki tervdokumentációk és kivitelezési tervek alapján ellenőrzi a nyomvonalak kitűzését, a szerelést, valamint környezetvédelmi és egyéb felmérések és vizsgálatok meglétét.
 • Folyamatosan ellenőrzi a hatósági engedélyek, előírások, határidők és minőségi előírások, szerződések megtartását.
 • Ellenőrzi, ellenjegyzi és észrevételezi az építési napló bejegyzéseit, valamint feltünteti a benne lévő hibákat, hiányosságokat, eltéréseket.
 • Javaslatokat tesz a különböző műszaki, és gazdasági szükségességből indokolt tervváltoztatásokkal kapcsolatban az építtető részére.
 • Ellenőrzi a különböző munkafolyamatok végén azok mennyiségbeli és minőségbeli helyességét.
 • Részt vesz az átadás-átvételi eljárásban.
 • Ellenőrzi egyes építményfajták megfelelősségét műszaki teljesítmény-jellemzőik, és technológiai biztonsági előírások szerint előírva.
 • Ellenőrzi a beépített anyagok, szerkezetek és berendezések megfelelőségi igazolásának meglétét.
 • Feljegyzi műszaki ellenőri feladatait az építési naplóban.

Ha megbízható műszaki ellenőrt keres, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Korszerű épülettervezés a korszerű családi házért

Egy családi ház megtervezésének és megépítésének feladata sosem egyszerű. Nem elég a stílusos elképzeléseknek megfelelni, egy család életében az is fontos, hogy a ház energiatakarékos legyen. Emellett sokan megfeledkeznek a műszaki ellenőrzésről is, mely egyes esetekben akár kötelező is lehet. Ahhoz, hogy teljesen átlátható legyen, hogy mire kell odafigyelnünk az építkezéskor, hogy mi szükséges a kivitelezéshez, elengedhetetlen szakember és egy megfelelően együttműködő csapat jelenléte.

Egy modern családi házat a modern épülettervezés határoz meg, mely alatt nem csupán a kor stílusának való megfelelést kell érteni. Ahhoz, hogy az épülettervezés minden értelemben modernnek, korszerűnek legyen mondható, a minőségi anyagok és technológiák energiahatékony, vagyis alacsony költségvetésű családi házat kell, eredményezzenek. Így valósul meg az, hogy a ház egészséges klímát és életteret biztosít a benne élők számára. Az átgondolt és igényes építészeti tervezés teszi lehetővé, hogy emellett az esztétikus megjelenés is megvalósulhasson.

Ha Ön is olyan építészeti tervező segítségét szeretné, aki mindenre gondol, mikor egy ház korszerű tervezéséről van szó, keressen elérhetőségeimen bizalommal!