Hegedűs Zoltán építész
„Több mint tervező”

HU
ENG

Zöld építés

A jelenlegi szűkös támogatási rendszerben az épületeimetzöld épület olyan módon tervezem, hogy az később fogadni tudja a környezetbarát és energiahatékony rendszereket és alkalmas legyen az azokkal történő üzemeltetésre.

Az általam javasolt tervezési szempontok:

1. Felülméretezett hőszigetelés

2. Alacsony hőmérsékletű fűtőközegre tervezett hőleadók

3. Vízszintes és függőleges gépészeti és elektromos átvezetési lehetőségek az épületen belül

4. Tároló-diszponibilis terület a később telepítésre kerülő berendezések elhelyezéséhez

5. Déli oldalon nagyméretű nyílászárók, melyek a nyári időszakban árnyékoltak, télen pedig az alacsonyabb beesési szög következtében benapozottak

 

Tervezzünk házat környezettudatosan!

Az építészek körében már egyre elterjedtebb az energiatakarékos, környezetkímélő lakóházak építésének gyakorlata. A fenntartható fejlődés igen népszerű napjainkban, így az építészet is alkalmazkodik ezekhez az elvekhez. Mindamellett egy energiatakarékos ház felépítése több területen költségeket spórol tulajdonosának, amely később érezhető a pénztárcánkon.

A műszaki ellenőrzés során már Önnek is lehetősége van otthonának energiatakarékos megtervezésére. Ennek kialakítása az új építésű lakások esetében csupán néhány százalékos többletköltséggel jár, amely később bőségesen megtérül a fűtésszámlák alacsonyabb összegeit tekintve.

A műszaki vizsgálat kiterjed a fűtési rendszerek, szigetelés helyes beépítésére, ellenőrzésére. Az épülettervezés során olyan lakásokat tervezek, melyek a későbbiekben is alkalmasak lesznek újabb energiatakarékos módszerek beépítésére, kialakítására.

Célom, hogy az új építészeti módszereket ajánljak Önnek és kivitelezőjének, melyek megfelelnek a ma elterjedt környezettudatos irányelveknek. Ha Ön is szeretne energiatakarékos házat építeni, környezettudatosan élni, keressen meg kérdéseivel, ötleteivel!

 

 

 

 

 

 

 

Energiatakarékos ház tervezése

Mindenkinek van egy elképzelése és álma a kényelmes, komfortos, dekoratív és nem utolsó sorban gazdaságosan működtethető otthonról, ahol biztonságos és minden igényt kielégítő környezetet teremthetünk szeretteink számára. A családi házak tervezése során fontos és meghatározó kérdés, hogy milyen energiaszintű otthont építtessünk, hiszen a mai egyre növekvő közüzemi kiadások következtében érdemes hosszú távú és jól megtérülő befektetésben gondolkodni.

Az energiatakarékos családi házak tervezése során mérlegelni kell, hogy mennyi többletköltséggel és kompromisszummal járhat a folyamat, valamint figyelembe kell venni a körülményeket, az adottságokat és lehetőségeket, majd a család számára ideális döntést hozni, hiszen az energiatakarékos házak esetében is több lehetőségünk van a tervezési folyamatok során. Minden típusnak megvan a maga előnye, azonban amennyiben jól mérjük fel az igényeinket és lehetőségeinket egy jó szakember segítségével megteremthetjük az igazi álomotthont.

Amennyiben korszerű és gazdaságos energiatakarékos családi házat szeretne, keressen fel bizalommal elérhetőségeimen és szaktanácsadással és a tervezési munkálatok kivitelezése során állok mindenben a rendelkezésére!